Crematie of begrafenis?

Denkt u na over uw eigen uitvaart? Of moet u voor een overleden dierbare beslissingen nemen over zijn of haar uitvaart? Dan zijn er veel keuzes die u moet maken over hoe het afscheid zal verlopen. Als u niet goed weet wat en hoe u dit allemaal kunt doen, kunt u de hulp van uitvaartzorg inschakelen. Bijvoorbeeld Brummense Uitvaartzorg. Eén van de eerste keuzes die u moet maken is of er gekozen wordt voor een crematie of voor een begrafenis.

De keuze

Een begrafenis houdt in dat uw dierbare in een kist in de grond wordt begraven op een begraafplaats. U kunt dit besloten of met een grotere groep mensen bijwonen. De kist wordt in de grond gelaten waar u bij bent. Bij een crematie wordt u dierbare, eventueel in een kist, verbrand in een oven. De crematie is meestal besloten. De crematie stopt zodra uw dierbare de oven ingaat. U mag eventueel meelopen naar de invoerruimte. U kunt het as in een urn begraven op een begraafplaats, in de urn in huis of ergens anders bewaren of het as uitstrooien. De keuze tussen deze twee soorten uitvaarten wordt meestal gemaakt op basis van tradities, geloof of gevoel. Op dit moment kiest het merendeel van Nederland voor een crematie.

Hulp van Brummense Uitvaartzorg

Wilt u hulp bij het maken van uw keuzes? Dan bent u bij Uitvaart Eerbeek in goede handen. Op een persoonlijke en professionele manier zal u uitvaart verzorgd worden. Er wordt geluisterd naar uw wensen en daar wordt advies over gegeven. Zo wordt de uitvaart precies zoals u wilt.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.