Ontwormen van een hond is belangrijk

Wilt u meer informatie over het ontwormen van een hond? Daar kan Zoekdierenarts.nl u veel meer over vertellen! Een hond is vatbaar voor vele soorten wormen. Denk dan bijvoorbeeld aan spoelwormen, hartwormen, lintwormen, zweepwormen en haakwormen. Een hond kan al vanaf de baarmoeder besmet zijn met een worm. Echter kan dit ook later in het leven opgelopen worden! Een rechtstreekse besmetting is mogelijk. Maar een worm kan ook binnendrinken via vlooien of prooien. Regelmatig uw hond ontwormen is daar om ook heel erg belangrijk! 

Wat het ontwormen doet

Het ontwormen van een hond kan diarree, bloedarmoede of hartklachten voorkomen. Daarnaast beschermt u ook uw eigen gezondheid door een hond te ontwormen. Een kind kan bijvoorbeeld veel gevaar lopen wanneer hij of zij met wormen in aanmerking komt. Ook moet u uw andere huisdieren goed beschermen. Uw hond ontwormen is iets wat weinig moeite kost. Heeft u een puppy? Dan kunt u ontwormen bij 2,4, 6 en 8 weken oud.

Meer over ontwormen

Wilt u meer informatie over het ontwormen van uw hond? Dan kunt u terecht op de website van Zoekdierenarts.nl. Hier leest u bijvoorbeeld hoe het ontwormen werkt. Hier kunt u ook een dierenarts en een verzekering vinden. Ga daarvoor dus naar de website!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.