Er op uit

Stavoren

Als je in Friesland op vakantie bent of gewoon een dagje er op uit wilt is het zeker de moeite waard om de stad Stavoren te bezoeken. Misschien leuk of interessant om te weten is dat Stavoren al in 1061 stadsrechten kreeg, dat maakt dat Stavoren de eerste stad van Friesland was. Vanuit vroeger werd er van uit de oudste havenstad handel gedreven met veel landen.

Stavoren heeft veel moois te bieden je kan hier over op internet van alles vinden, maar uiteraard kan je ook bij de plaatselijke VVV meer informatie krijgen. De VVV van Stavoren is gevestigd dicht bij de veerboot richting Enkhuizen.

Wat mag er niet ontbreken?

Wat mag er zeker niet ontbreken als je dan toch in Stavoren bent? Het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen bij de fontein aan de Stationsweg 1. Deze fontein is erg mooi en is anders dan alle andere fonteinen die je mogelijk ooit gezien hebt.

Wat er verder nog meer niet mag ontbreken is een bezoek aan ’t Ponthus. Dit museum bevindt zich in 2 pandjes die gebouwd zijn als dienstwoningen voor de Rederij. De Rederij heeft jaren lang de zogenaamde pontverbinding onderhouden tussen Stavoren en Enkhuizen. Hetllingspad 10-12 is het adres waar dit mooie museum te vinden is.

Uiteraard is er nog meer moois te bewonderen, laat je voornamelijk verrassen door het vele moois dat Stavoren je te bieden heeft. Heb jij nou echt iets wat er zeker aandacht verdiend? Laat ons dit dan zeker via het contactformulier weten.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties