Financieel

Vertraging salderingsregeling

Ondanks de beslissing van de Eerste kamer is er een vertraging in de salderingsregeling. Het voorstel van Rob Jetten om de salderingsregeling af te bouwen is dus niet controversieel verklaard, maar uitstel van deze afbouw ligt wel op de loer. Ondanks de 20 wetsvoorstellen die er vandaag gedaan zijn is er maar 1 wetsvoorstel daarvan controversieel verklaard. De Eerste kamer zal dus verder gaan met het behandelen van het wetsvoorstel, maar een definitieve beslissing in de Eerste kamer kwam er niet door de val van het Kabinet.

De start van de afbouw van de salderingsregeling loopt naar alle waarschijnlijkheid weer vertraging op. Om de richtdatum van 1 januari 2025 te behalen moest het wetsvoorstel eind vorige maand al goedgekeurd zijn. Hierdoor zal de regeling vanaf 1 januari 2026 kunnen in gaan. Eerder werd de geplande afbouw van 1 januari 2023 al met 2 jaar uitgesteld.

Energieleveranciers lijken dit niet langer af te wachten en sommige nemen zelf al maatregelen om de kosten van de huidige salderingsregeling te drukken. Het hele politieke getwijfel lijkt alles nog veel onduidelijker te maken. Hierbij speelt het percentage waarmee de afbouw in 2026 gaat beginnen een grote en belangrijke rol.

Het wachten is nu nog op de duidelijke spelregels van het opwekken en terug leveren van zonnestroom door de Nederlandse huishoudens.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties