Recepten

Speculoostaart met Vanilleroom

Vandaag was echt weer zo’n dag waarop we heerlijk met zijn allen zin hadden om eens wat anders dan anders te maken. Na een poosje ideeën op te doen kwam ik tot de conclusie dat ik een heerlijke speculoostaart wilde maken en dan heerlijk met vanilleroom.

Samen heerlijk van genoten en echt de moeite waard om andere hier ook een recept van te geven. Als je van bakken houd dan is dit zeker de moeite waard om eens heerlijk op tafel te zetten als er visite komt, je een feestje hebt of gewoon lekker voor eens tussendoor. Genoeg redenen om iets lekkers op tafel te zetten toch?

Wat heb je nodig voor deze heerlijke taart? Ik ga bij mijn recept uit van 12 personen. Natuurlijk kan je dit aanpassen naar het aantal personen waarvoor jij graag een taart wilt bakken.

De ingrediënten:

250 gram Lotus Biscoff koekjes
100 gram Lotus Biscoff Pasta
100 gram roomboter
300 gram roomkaas (liefst de verse)
175 ml slagroom
80 gram poedersuiker
1,5 theelepel vanille extract
2 scharreleieren

Hoe ga je te werk?

Begin met het voorverwarmen van je oven op 150 graden. Daarna kan je de onderstaande stappen volgen.

  1. Maal 230 gram Lotus Biscoff koekjes fijn in een keukenmachine.
  2. Smelt 75 gram boter in een steelpan en meng hier de fijngemalen koekjes doorheen.
  3. Verdeel dit alles over de bodem van de taartvorm. Let op druk dit geheel goed aan.
  4. Doe nu 250 gram roomkaas, 125 ml slagroom, 70 gram poedersuiker, 50 gram Lotus Biscoff Pasta en 1 theelepel vanille extract in een kom en klop dit 5 minuten met een handmixer. Voeg hier 1 ei aan toe en klop dit tot het ei in zijn geheel is opgenomen. Nu kan je ook het tweede ei toevoegen, klop ook nu weer tot dit ei ook in zijn geheel is opgenomen.
  5. Nu kan je dit mengsel over de koekbodem verdelen.
  6. Bak dit in ongeveer 35 minuten gaar in de oven. Je kan hierna de oven uitzetten, maar laat de taart nu nog 1 uur in de oven staan.
  7. Na dit uur pak je de taart uit de oven en laat hem dan 1,5 uur afkoelen.
  8. Terwijl je taart staat af te koelen neem je de rest van de roomkaas, slagroom, poedersuiker en het vanille extract. Doe dit alles in een kom en klop dit stijf met een handmixer. Dit alles kan je in een spuitzak doen en in de koelkast bewaren.
  9. Verwarm het overige deel van de Lotus Biscoff Pasta au bain-marie en doe dit in een andere spuitzak. Verkruimel daarna de rest van de koekjes.
  10. Nu je taart dan goed is afgekoeld is het tijd om mooie toefjes van het room mengsel op de taart te spuiten. Hierna kan je de koek kruimels en de gesmolten Lotus Biscoff Pasta over de taart verdelen.

Hierna kan het smullen beginnen!

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties