Natuur

Pieterpad

Je hebt er vast wel eens van gehoord, het Pieterpad?! Wij hebben er deze zomer ook kennis mee gemaakt. Wat een geweldige mooie stukken kom je tegen en geloof me het smaakt naar meer!

Klein stukje geschiedenis

Het Pieterpad is ontstaan tussen 1978 en 1983. De Tilburgse Toos Goorhuis-Tjalsma en de Groningse Bertje Jens hebben deze route bedacht, uiteraard gelopen en beschreven. De dames waren geïnspireerd door hun wandeltocht in het Duitse Zwarte Woud en wilde dit moois ook in Nederland laten terugkomen. En dit is de dames dan ook uitstekend gelukt!

In een tempo die jezelf kan bepalen wandel je door ontzettend mooie landschappen, dorpen en steden en het mooie aan deze route is dat je hem echt niet aan 1 stuk hoeft af te leggen. Je kan er zolang over doen als je zelf wilt. Wil je hem in een paar weken afleggen is dat prima, maar doe je er enkele maanden of zelfs jaren over is dat ook geen probleem.

Mogelijk heb je zelf al opgezocht waar je meer informatie kan vinden, maar ons advies is om op de website van Pieterpad zelf te kijken. Zo kom je alle juiste informatie tegen, op deze website van Pieterpad is het ook mogelijk om wandelgidsen te bestellen. Deze gidsen bestaan uit 2 delen. Deel 1 bevat het Noordelijke deel van Pieterburen tot Voren. Deel 2 bevat het Zuidelijke deel Vorden – Sint Pietersberg bij Maastricht. De gidsen kan je zowel van uit het Noorden naar het Zuiden lopen maar ook de omgekeerde route van het Zuiden naar het Noorden.

In deze 2 delen staat de route gedetailleerd met duidelijke topografische kaarten. Ook vind je hier in de uitgebreide omschrijvingen en wetenswaardigheden over de landschappen die je zal doorkruisen. Al met al is de informatie in de gidsen zeer overzichtelijk en erg duidelijk. Zeker de moeite waard om deze te bestellen.

Online heb je de mogelijkheid om ook informatie te vinden als omleidingen die je kan tegenkomen. Daarom is ons advies om deze goed te controleren zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Ook kan je online een groot aantal B&B’s, hotels en diverse horeca gelegenheden vinden die je op je pad zal tegen komen.

Kijk voor meer informatie op de website van het Pieterpad, bereid je op deze manier goed voor op de allermooiste tocht die je in Nederland kan vinden. Deze moet je zeker een keer gelopen hebben.

  • Leuk weetje. Wist jij dat het Pieterpad dit jaar 40 jaar bestaat?

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties