Er op uit,  Kinderen

Dagje weg met je kindje

Een dagje weg is natuurlijk altijd leuk en gezellig, maar als je er op uit gaat met je kindje dan wil je niets vergeten, want niets is zo frustrerend als misgrijpen. Je kan zorgen dat je ruim van te voren alles hebt klaar liggen wat je doorgaans dagelijks thuis ook gebruikt, zo kan je dag niet in duigen vallen door dat je bijvoorbeeld net dat potje sudocreme, of het tutdoekje bent vergeten.

Wat heb je nou zo ongeveer nodig bij een dagje uit? Hier onder zetten we een lijstje neer, maar bedenk dat het voor jou anders zou kunnen zijn. Wij gaan hier uit van wat er zo ongeveer voor iedereen belangrijk zou kunnen zijn. Mis jij in het onderstaande lijstje iets? Laat het dan zeker even weten.

Niet vergeten voor je dagje uit:

  • Luiers
  • Billendoekjes
  • Creme voor de billetjes wanneer je dit gebruikt
  • Verschoonmatje
  • Extra setje kleding
  • Kinderwagen / Draagzak
  • Speentje en speenkoordje
  • eventueel wat EHBO spulletjes
  • Kinder paracetamol (wanneer ze oud genoeg zijn

Geef je borstvoeding dan heb je de voeding voor je kindje altijd bij (denk aan de zoogkompressen), maar geef je dit niet dan moet je uiteraard ook nog aan de voeding en het drinken voor je kindje denken. Bij het geven van flesvoeding is het verstandig om een thermosfles met warm water bij te hebben, dit is vooral handig als je een dagje weg bent en er zijn geen opwarm mogelijkheden.

Zijn de kinderen al ouder dan is het fijn als je voor iedereen ook een lunchpakketje bij hebt. Dit kan je natuurlijk zo groot maken als je zelf wilt.

Voor ieder dagje uit kan het anders zijn wat je nog aan extra’s mee neemt, ga je naar het strand dan kunnen natuurlijk een emmer en een schep niet ontbreken. Maar ook de strand lakens en handdoeken niet.

Ga je naar het bos, dan neem vooral in de nattere tijden de regenlaarzen maar mee. Maar vergeet ook de extra bakjes of zakjes niet voor al het moois wat de kinderen zullen vinden en waarschijnlijk mee willen nemen naar huis.

Bedenk dus altijd goed waar jullie dagje weg uit zal gaan bestaan en neem voor iedereen het geen mee waar ze mogelijk behoefte aan gaan hebben.

Geniet zo van een ontspannen dagje uit.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties