Vakantie

Retraite

Je herkent het vast wel, het moment dat jij je even wilt terugtrekken. Gewoon jezelf helemaal afzonderen van de rest van de wereld en even helemaal niets moet, geen telefoon en weinig praten. Of je niet uit de dagelijkse sleur wilt ontsnappen of wat het dan ook mag zijn, je wilt gewoon even de tijd voor jezelf zonder iets te moeten.

Mensen denken al snel dat een retraite duur is, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Je kan een retraite nemen vanuit je huis, maar je kan er ook voor naar een vakantieoord. Het is maar net waar jij zelf behoefte aan hebt. Je locatie is een heel erg belangrijk aspect van het plannen van je retraite. Voor de ontspanning zoek je waarschijnlijk een andere omgeving dan dat je kiest voor een bezinningsretraite. Kijk hiervoor ook eens rond op internet, er zijn verschillende plaatsen waar je heen kan als je de retraite wilt doorstaan op een plek buiten je eigen huis.

Waar je zeker op moet letten is dat je bepaald wat het doel is waarom je een retraite wilt. Zorg er in elk geval voor dat dat je doel helder is en dat je alles goed hebt gepland. Dat is werkelijk al een heel erg goed begin.

Daarnaast moet je voor jezelf bepalen hoelang je wilt wegblijven, maar ook dat je deze mogelijkheid hebt. Wil je gewoon ontspannen dan heb je mogelijk minder tijd nodig dan dat je op retraite wilt om te mediteren of om de yoga te beoefenen.

Als je weg gaat kan je er voor kiezen om vanuit huis diverse boeken mee te nemen, spelletjes als je hier ontspannen van word of je kiest er voor om je dagboek mee te nemen. Dan kan het zo zijn dat je alle verhalen goed van je af kan schrijven.

Wat voor retraites zijn er?

De meest voorkomende zijn toch wel de yoga retraites, de zen retraites en de Vipassana . Je hebt ook retraites zonder begeleiding, deze vinden over het algemeen plaats in een klooster en hier voor je het ritme van elke dag.

Je hebt milde en striktere retraites, bekijk hier voor jezelf wat voor jou het meest prettige is en wat bij jou eigen voorkeuren zal aanslaan.

Je hebt ook de stilte retraites, vaak is het zo dat mensen die geloven weer in verbinding komen met zich zelf en met god. Maar ook hier geldt als dit bij je past is het prima, is dit niet jou ding dan is het ook prima. Een stilte retraite kan je ook zonder het geloof doen.

Wil jij nou ook meer weten over Retraites, kijk dan eens wat rond op internet of kijk of er mensen in je omgeving zijn die je er meer over willen vertellen.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties