Crypto

De digitale EURO

We hebben natuurlijk al digitaal geld, het geld wat op onze bankrekening staat! Dit geld wordt uitgegeven via de commerciële banken, dit gaat dus om privaat geld. Ook is er contant geld, in de vorm van munten en biljetten. Deze worden uitgegeven door nationale centrale banken zoals de DNB.

Nu is er ter sprake sinds 28 juni 2023 dat er een voorstel gedaan is dat de centrale bank ook een digitale versie van de euro gaat invoeren, vandaag 18 oktober is er besloten om verder te gaan met de voorbereidingen van de digitale euro. De ECB wil goed voorbereid zijn voor het geval dat de Europese politiek besluit dat er een digitale euro komt. In samenwerking met de DNB en andere centrale banken gaat de ECB nu een app voor de digitale euro testen. Verder willen ze onderzoeken welke partijen de benodigde technische systemen kunnen gaan ontwikkelen. De bedoeling is dat als het zo ver komt dat je straks in alle eurolanden op dezelfde manier kan gaan betalen met de digitale euro.

Op dit moment is er nog geen zekerheid dat de Europese commissie de digitale euro gaat goedkeuren. Er word nog volop onderhandeld op dit moment.

Vele mensen onder ons hebben toch vele vragen bij de digitale euro de meest voorkomende op dit moment zijn o.a.:

  • Is de digitale euro wel veilig? Het antwoord hier op is dat het vertrouwen een belangrijk aspect is van geld. Als deze digitale euro er gaat komen, dan moet deze dus veilig zijn. Het digitale geld word uitgegeven door de ECB, dit maakt het dat het heel veilig zal zijn.
  • Blijft contant geld bestaan? Het antwoord op deze vraag is dat de digitale euro een aanvulling is op contant geld. Dus ja contant geld blijft bestaan.
  • Kan Nederland de digitale euro tegenhouden? Doordat de EU-landen gezamenlijk beslissen met een gekwalificeerde meerderheid over de komst van de digitale euro kan Nederland in zijn eentje de komst niet tegenhouden.
  • Ben ik verplicht om de digitale euro te gaan gebruiken? Nee, niemand is verplicht om deze te gaan gebruiken. Iedereen bepaald zelf of hij of zij er gebruik van wil maken.

Wil je meer weten over de digitale euro kijk dan eens rustig rond op internet, of hou de nieuwsberichten in de gaten.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties