Creatief/DIY

Knutselen met Autobanden

Je houd van knutselen en hebt nog een stel autobanden liggen, meestal kost het extra geld om deze af te voeren dus je wilt zelf op een andere manier creatief zijn en bedenkt de meest leuke dingen om te maken. Nu hebben wij ook wel wat leuke ideeën om autobanden opnieuw te gebruiken.

Het is vaak een win win situatie, want je maakt ergens anders ruimte door de banden te gebruiken en op deze plaats kan je dan weer andere spullen kwijt mocht je dit willen, en ondertussen heb jij je fantasie de vrije loop laten gaan en denk jij misschien wel aan het maken van een van de onderstaande voorbeelden.

Een van de meest simpele projecten is een tafeltje voor onder je overkapping in de tuin.
Door de autobanden als basis te gebruiken ben je al een heel eind. Je plaatst de banden op elkaar, en bedenkt het met een stuk hout of glas om je tafel te creëren. Maar dat is natuurlijk niet alles, je wilt de banden zelf ook pimpen, je kan dit op verschillende manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan de banden in een egale kleur te spuiten met verf. Let er op dat de verf die je hiervoor wilt gebruiken wel op rubber blijft zitten.

De band bekleden met stoffen kan ook, kijk dan welke stoffen het meest bij jou eigen interieur passen. Ook zou je er voor kunnen kiezen om de banden te bekleden met vlechtwerk, maar onthoud wel dat dit wel meer werk en dus meer tijd met zich mee brengt.

Je zou ook kunnen bedenken om een autoband schommel voor de kleintjes te maken. Je hebt hier heel eenvoudig een autoband voor nodig, denk daarnaast ook aan een stevig touw, of een sterke ketting die je aan de band bevestigd en vervolgens ook aan een sterke tak van de boom maakt.

Ook erg leuk om te maken zijn plantenbakken op diverse manieren, je kan ze in allerlei leuke kleurtjes maken en vervolgens overal in de tuin plaatsen.

Een wip maken voor de kleintjes ook gegarandeerd een succes. Dit is ook simpel, hiervoor dien je de autoband door midden te slijpen en vervolgens een plank er boven op. Je kan hem pimpen op de manier zoals jij zelf wilt.

Zo kan je nog veel meer leuke creaties bedenken.

Heb jij nou een leuk idee en wil je deze met ons delen. Stuur dan rustig een berichtje naar ons en wij zullen ook jouw creatie plaatsen.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties