Crypto

Strengere Crypto wet EU

De Europese Unie is al langere tijd bezig geweest om de wetten rondom de crypto industrie flink aan te pakken en duidelijker te maken. Een daar van is de MiCAR (voorheen MiCA) volledig verwoord hebben we het dan over de Markets in Crypto Asset Regulation.

De wat minder populaire wet DAC8 is ook een belangrijke, deze is nu dan officieel goedgekeurd. In een persbericht heeft de Council of the European Union geschreven dat deze DAC8 wet officieel is aangenomen. De details hiervan zullen worden gepubliceerd in het officiële juridische tijdschrift van de EU, en vervolgens zal de wet 20 dagen later officieel van kracht gaan.

Met deze wet zal het verplicht worden voor crypto bedrijven om informatie over klanten te delen met de verschillende Europese belastingdiensten, op deze manier willen ze witwassen gaan voorkomen. Deze wet zal niet alleen gelden voor de zogenaamde standaard cyptocurrencies met hoge marktwaarden, maar ook voor de stablecoins, NFT’s maar ook zeker voor de tegoeden op crypto exchanges.

De DAC8 voldoet aan de richtlijnen die de G20-landen samen hebben vastgesteld. Tijdens de vergadering in Marokko werd aangekondigd dat de landen als 1 blok de markt van de crypto willen reguleren.

Reacties uitgeschakeld voor Strengere Crypto wet EU