Gezondheid

Corona vaccinatie

Sinds 2 oktober 2023 is het weer mogelijk voor de volgende doelgroepen om een corona vaccinatie te halen:

  • Mensen van 60 jaar en ouder, zij zullen een uitnodigingsbrief ontvangen voor de corona vaccinatie.
  • Mensen tussen de 18 en 59 jaar die jaarlijks worden uitgenodigd voor de griep vaccinatie.
  • Volwassenen en kinderen die in een hoger risicogroep vallen.
  • Zwangeren.
  • Zorgmedewerkers met direct patiënt contact of cliënt contact.

De vaccinatie wordt gegeven door de GGD, als je tot een van deze doelgroepen behoort dan kan je tot eind december 2023 online een afspraak te maken via planjeprik.nl of je kan telefonisch contact op nemen met de GGD via telefoonnummer: 0800-7070.

Zwangere vrouwen kunnen het hele jaar door een vaccinatie halen.

Wanneer je niet tot een van de bovenstaande doelgroepen behoort en je wilt wel een corona vaccinatie, dan kan je ook een afspraak maken bij de GGD.

De vaccinatie word op dit moment gezet met de mRNA-vaccin XBB1.5 van BioNtech/Pfizer. Dit XBB-vaccin kent de best beschikbare bescherming tegen de huidige varianten van het coronavirus. Voor de mensen die deze vaccinatie niet willen is er naar verwachting rond half november het aangepaste eiwitvaccin van Novavax beschikbaar.

Als je geen vaccinatie wilt is dit zeker niet verplicht, ieder moet dit voor zich zelf bepalen uiteraard. Het is alleen wel handig om toch de adviezen enigszins op te volgen. Wanneer je klachten hebt die passen bij een luchtweg infectie, denk dan aan bijvoorbeeld hoesten, niezen, keelpijn, een loopneus of snotneus hou je dan aan de regels. Zeker ten opzichte van de kwetsbaardere onder ons.

Wanneer je meer informatie wilt over de corona vaccinatie kan je ook een kijkje nemen op de website van mijnvraagovercorona.nl Hier zal je o.a. de meest gestelde vragen vinden.

Wil je meer weten over het corona virus en of de vaccinaties kan je uiteraard ook terecht op de website van de GGD.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties