Vervoer

Is de auto winterklaar?

Je auto winter klaar maken dat is iets wat de meeste auto bezitters zeker wel doen. Je wilt zo veel mogelijk voorkomen dat je auto last heeft van portieren of sloten die dichtvriezen, de handrem bevriest of dat je accu er mee op gaat houden. Alleemaal dingen waar je echt niet op zit te wachten als je in de auto wilt stappen om bijvoorbeeld naar je werk of naar die ene afspraak te gaan.

Je kan het voor je zelf wat makkelijker maken door onderstaande tips te volgen:

Deurrubbers.
Smeer de rubbers van alle deuren goed in, hier voor kan je gebruik maken van talkpoeder of speciale rubbersticks die je bij de autospeciaal zaak kan aanschaffen. Mocht het je nu toch overkomen dat je de auto niet in komt door dat deze vastgevroren is, ga deze dan zeker niet forceren want zo kan je de deurrubbers juist beschadigen. Je kan gebruik maken van bijvoorbeeld een warme kruik of een fohn. Deze laatste zeker niet op de ramen richten, want door het grote verschil in temperatuur loop je het risico dat je ruit gaat barsten.

Ruitersproeier.
Gebruik voor de ruitensproeier antivries. Deze vloeistof is blauw en bevriest niet. De roze variant die verkocht word is zonder antivries. Deze kan overigens ook geel van kleur zijn. Voor de zekerheid kan je altijd nog even het etiket op de kannen of flessen lezen. Zo ben je er ook zeker van.

Deurslot.
Het slot van je auto kan je vooraf behandelen met bijvoorbeeld kruipolie, ook is het belangrijk dat je hierbij denkt aan de binnenkant van het slot. Je hebt hier de zogenaamde slotvanger. Behandel deze ook.
Is je slot nu toch bevroren? Dan kan je gebruik maken van een flesje slotontdooier, deze zijn op vele plaatsen te verkrijgen. Onthoud alleen wel dat je deze op een plaats buiten je auto bewaard, helaas komt het nog geregeld voor dat mensen denken deze het beste in de auto te bewaren maar helaas is niets minder waar.

Accu.
Zorg er voor dat je auto niet met pech komt te staan door een leeggetrokken of defecte accu. Je kan er voor kiesen om je accu regelmatig te laten doormeten. Dit kan bijvoorbeeld al bij je garage.

Handrem.
Het advies is om je auto niet op de handrem te zetten wanneer het vriest. Dit kan er voor zorgen dat je handrem namelijk bevriest, wanneer je een electrische handrem hebt kan je deze wel gewoon gebruiken. Wanneer je handrem toch is bevroren, dan is het geduld wat je ver brengt. Start je auto en laat de motor warm worden, op deze manier kan je na een poosje de auto als nog van de handrem krijgen.

Autobanden.
Zorg er voor dat je voor de winter begint de autobanden gewisseld hebt. Met winterbanden zal je veel meer grip hebben bij slecht weer. Kan je de banden niet zelf vervangen kan je hiervoor altijd een afspraak bij je garage maken.

Verder is het altijd handig om in je auto diverse hulpmiddelen te hebben voor de winter. Wat zeker niet mag ontbreken is een ijskrabber. En mocht je met pech komen te staan is een lekkere warme deken ook zeker wel prettig.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties