Financieel

Energietoeslag 2023

Toch komen er nog regelmatig vragen over de energietoeslag 2023 dus ik dacht laat ik daar eens gebruik van maken.

Net als in 2022 is er voor het jaar 2023 ook een eenmalige energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen. Voor studenten komt er ook een eenmalige tegemoetkoming voor energiekosten. Soms is het zo dat deze toeslag of tegemoetkoming automatisch op je rekening komt. Hiervoor hebben de verschillende gemeenten in Nederland veel informatie op hun website staan.

De gemeente kunnen verschillende bedragen hanteren, voor het jaar 2023 is er vastgesteld dat het bedrag in principe €800 euro is. Maar zoals eerder aangegeven is het beleid per gemeente anders. Op de website van de gemeente waar je woonachtig bent kan je zien tot welk inkomen je recht zal hebben op deze energietoeslag.

Wanneer je vorig jaar de energietoeslag kreeg en je dit jaar weer een laag inkomen hebt dan heb je waarschijnlijk weer kans op de energietoeslag. Ontvang je een bijstands-, IOAW-, Bbz- uitkering van je gemeente of krijg je een aanvullende inkomensvoorziening ouderen, vanuit de SVB? Dan krijg je naar alle waarschijnlijkheid automatisch de energietoeslag.

Kijk ook eens op de website https://energietoeslag-aanvragen.nl, deze website heeft diverse informatie die interessant is omtrent het onderwerp energietoeslag.

Energiekosten en studenten

De tegemoetkoming voor studenten is een eenmalig bedrag van €400. Studenten komen in aanmerking voor deze tegemoetkoming als zij:

  • Op 1 oktober 2023 een basisbeurs voor uitwonende studenten en een aanvullende beurs hebben,
  • of op 1 oktober 2023 geen recht meer hebben op een basisbeurs en/of aanvullende beurs

Studenten die aan deze voorwaarden voldoen, krijgen vanzelf bericht van DUO. Vanaf Januari 2024 wordt deze tegemoetkoming automatisch door DUO uitgekeerd.

Voor meer informatie kan je op de website van DUO terecht via: https://duo.nl/energie.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties