Creatief/DIY

Diamond Painting Tips

Wie kent het tegenwoordig niet het diamond painting veel kinderen maar ook volwassenen kunnen er uren mee bezig zijn om te ontspannen met deze hobby. Je kan werkelijk de meest mooie kunstwerken maken.

Wij krijgen wel eens de vraag of de paintings buiten kunnen hangen. Nou zijn daar de meningen over verdeeld maar onze ervaring is dat het zeker mogelijk is. Je zou ze op een hard houten ondergrond kunnen plakken, daarna royaal inspuiten met blanke vernis en dit steeds goed laten drogen, Vervolgens herhaal je dit een aantal keer. Wanneer deze dan goed uitgehard is zou je hem buiten kunnen hangen.

Om het allemaal nog een beetje leuker te makken hebben we enkele tips op een rijtje gezet om het misschien nog een beetje makkelijker of prettiger te maken.

 • Zorg er voor dat je een liniaal in de buurt hebt, of een stevig stuk papier een grote envelop of een pasje. Als je deze langs de rand legt dan krijg je mooie rechte randen.
 • Werk in kleine vlakken en vul deze steeds helemaal op.
 • Wanneer je snel last van je nek of schouders hebt, kan je misschien gebruik maken van een tafeltje voor bijvoorbeeld de laptop, mogelijk dat je dan wat rechter kan zitten.
 • Wanneer je een stukje hebt wat niet meer goed plakt kan je een lijmroller pakken en daar een steentje overheen plakken. Als je ziet dat de lijmlaag aan je folie geplakt zit dan kan je de folie terug duwen en er over heen rollen. Hierbij wel enig kracht gebruiken.
 • Heb je geen wax meer? Geen paniek, wanneer je een plakgum hebt kan je hier ook gebruik van maken.
 • Het gebruik van een lightpad kan ook veel verlichting geven, zo kan je ook in de latere avonduren goed door gaan met je kunstwerk.
 • Wanneer je grote bubbels in je plaklaag hebt, kan je voorzichtig met een scherpmeisje een klein gaatje er in prikken, daarna kan je de laag strak naar beneden duwen, druk het wel goed en stevig aan.
 • Let er bij de paintings die je wilt bestellen op of je een FULL of Partial painting kiest. Dit kan teleurstellingen na dien voorkomen.
 • Om grotere vlakken van 1 kleur goed en zo strak mogelijk te leggen zou je de steentjes om en om kunnen leggen, dan bedoelen we in een motief zoals je op een dambord ziet.
 • Heb je dan eindelijk je steentjes open zitten ze aan elkaar vast geplakt, wat nu zal je denken? Het klinkt misschien heel erg vreemd maar door ze tussen een theedoek te leggen en ze met een deegroller te rollen komen ze los van elkaar. Niet te hard drukken dit kan ze beschadigen.
 • Gebruik nooit geen haarlak dit kan je painting minder mooi maken en de steentjes kunnen makkelijker los laten na enige tijd. Je painting kan hierdoor juist ook plakkerig blijven en veel stof aantrekken.

Wanneer je nog op zoek bent naar Diamond Paintings kan je kijken op Marktplaats bij onze paintings bij de meeste paintings telt dat op dan ook echt op is. KLIK HIER dan kom je bij ons en kan je tussen alle advertenties kijken.

Reacties uitgeschakeld voor Diamond Painting Tips